לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם כוסות חרסינה שרוב תשמישם למשקות חמים כשרים לפסח

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
שמעתי שלספרדים אין צורך להכשיר כלים מזכוכית לפסח וגם לאשכנזים וגם לספרדים יש בעיה להשתמש בחם על כוסות חרסינה
והבנתי שלפי הספרדים הולכים לפי רוב תשמישו של הכלי
אם הורי שותים נס קפה ותה בעיקר בכוסות מחרס אלו במהלך השנה האם הם ניתנים לשימוש במהלך החג [בעיקרון הורי שותים נס קפה של עלית וויזוצקי בעיקר רוב השנה בכוסות הללו רציתי לשאול אולי אם הרב יודע אם אלו כשרים לפסח גם במהלך השנה שהם ניתנים לשימוש או שלא ידוע]

תשובה:

שלום וברכה

אין להשתמש בכוסות אלו בפסח, הם בחזקת חמץ ולא ניתנים להכשרה.

חג שמח.