אשרי ופיטום הקטורת אחר צאת הכוכבים

שאלה:

שלום,

רציתי לשאול אם אדם נאנס ולא היה לו מספיק זמן להתפלל את כל המנחה ולומר אשרי ופיטום הקטורת, אלא רק שמו"ע, ואחרי שסיים כבר נהיה צאת הכוכבים, האם צריך לומר אח"כ אשרי ופיטום הקטורת, או שכבר לא צריך לומר?

ב. ומה הדין אם אחרי שיסיים שמו"ע, תהיה שקיעה אבל לא צאת הכוכבים, האם צריך לומר הדברים הנ"ל?

תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אחרי השקיעה ודאי יאמר, אחרי צאת הכוכבים אין טעם.

יום טוב וחג שמח.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. שאלתי אחרי התשובה הזאת 2 שאלות, אולי אינכם יכולים לראות אותם, אז אני שואל כאן שוב:

    א. מתי זה צאת הכוכבים, האם 20 דקות אחר השקיעה זה ודאי כבר צאת הכוכבים? 20 דקות לא זמניות?
    ב. בבוקר, עד מתי מותר לברך ברכות ק”ש, האם שעה אחר זמן ק”ש, שזה שעה רביעית, עוד פעם השאלה, האם זה שעה בדיוק אחר זמן ק”ש, או שעה רביעת זמנית?

    יישר כוח מראש.

  2. 1. יש הרבה שיטות בזמן צאת הכוכבים, לענין מה ששאלת כבר 13.5 דק' לאחר השקיעה יחשב צאת הכוכבים, לענין זמן ערבית יש להמתין לשיטת הגאונים 18 דק' לשיטת החזון איש 35 דק' ולשיטת רבינו תם 72 דק'.
    2. סוף זמן תפילה שהוא שעה זמנית אחרי זמן קריאת שמע, הוא זמן ברכות השחר.

  3. 1. מה שאמרתם 13.5 דקות ו- 18 וכו', זה דקות רגילות של שעה רגילה ולא זמנית, נכון? דהיינו שאם למשל היום השקיעה היא בשעה 7:04, אז לערבית זה 18 דקות רגילות דהיינו שבשעה 7:22 אפשר להתפלל ק"ש של ערבית?

    2. שאלתי מתי ברכות ק"ש אפשר לומר בבוקר א ח ר זמן ק"ש, שאם סוף זמן ק"ש של שחרית זה 9:33, עד מתי ניתן לומר ברכות ק"ש, ראיתי שכתוב עד שעה רביעית, אבל בטח זה לא עד 10:33, לכן אני שואל מתי זה שעה רביעית ועד מתי ניתן לומר ברכות ק"ש?

    תודה רבה ומועדים לשמחה.

  4. 1. נכון.
    2. תבדוק בלוח מתי סוף זמן תפילה, זה סוף שעה רביעית. היום זה 10:37 [בימי ניסן ותשרי ההבדלים בין שעה זמנית לרגילה מאוד קטנים כי היום והלילה די שווים בגודלם].