שיעור כזית ורביעית בליל הסדר

שאלה:

שלום
מהו שיעור כזית מצה – היינו כמה גרם?
כאשר יש חיוב לאכול שני כזיתים האם צריכים את שניהם בשיעור הגדול?
מה דין נשים? איזה שיעור יש ליתן להם?
אשמח לקבל את רשימת הכזיתים, האם באפיקומן גן לאכול שני כזיתים?
מהו שיעור רביעית ומה השיעור שיש להקפיד לנשים שמתקשות.
סליחה על השאלה הארוכה ותורה רבה מראש

תשובה:

על שיעור כזית יש לנו מאמרים נפלאים בענין של רבנים הבקיאים היטב בענינים אלו ושם מפורטים כל השיטות ביניהן זו שהזכרת. ראה כאן וכאן.

שיעור רביעית: השיעור הקטן 86 סמ"ק והשיעור הגדול 150 סמ"ק, לכתחילה יש לשתות את כל כוס, בדיעבד את השיעורים האלו, ולמי שמממש מתקשה, רוב מהשיעור האלו מספיק.