מכירת חמץ לחילונים ללא ידיעתם

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
בהמשך לשאלה שנשאלה לגבי מכירת חמץ לחילונים: מזה שנים אנחנו מזכים אנשים מסורתיים וגם חילונים על ידי שהם מוכרים דרכנו את החמץ (באמצעות שטר מכירה מטעם בית הכנסת שלנו). יש כאלה שבעבר היו מעוניינים ועתה כבר לא או שיש ספק אם מעוניינים. שאלתי את רב הקהילה אם עדיף לשאול אותם או פשוט לרשום אותם. הוא פסק שלא לשאול ולא לרשום. השאלה שלי לגבי אלה שכבר רשמתי לפני ששאלתי את הרב. האם חובה למחוק אותם מהרשימה? ובכלל, האם זו עבירה לרשום אותם או פשוט ספק אם מועילה להם המכירה? בתודה רבה ובברכת פסח כשר ושמח!

תשובה:

שלום וברכה

אין חובה למחוק, זה פשוט לדעת הרבה פוסקים לא יועיל… כדאי לפנות אליהם ולהציע להם להיות כלולים, אני מקווה שיסכימו. ולמעשה, כיון שיש סוברים שמכירה כזו תועיל, אם לא יסכימו, נראה שכן כדאי שיהיו רשומים, ראי כאן.