מי אוכל מהשלוש מצות?

שאלה:

בס"ד
שלום הרב!
כל שנה אני מסתבך עם העניין הבא.
אם אני עורך סדר ויש בקערה 3 מצות שמורות.
והגעתי למוציא מצה בו כולם צריכים לאכול כזית-2 כזיתות.
כיצד עורך הסדר צריך לנהוג.
מצד אחד אם יחלק לכולם לא ישאר בידו כזית מהמצה.
השאלה שלי האם אפשר לעשות את הדבר הבא:
להכין לכל אחד בצלחת את כל הכזיתות הן במרור והן במצה שיש לאורך כל הסדר וכשאני חוצה להביא לכל אחד קצת מהמצה הקטנה (המשלים של האפיקומן) והם ישלימו מהמצות שהנחתי להם (שאלת אגב האם הם צריכים לכסות את המצות לאורך הסדר?)
או שאפשר שאני אברך ויאכל והם יאכלו מהמצות שיש להם בצלחת ולא יקחו ממה שיש לי.
מה הדרך הנכונה אם בכלל.

תשובה:

שלום וברכה

תתן להם חתיכה קטנה כדי לקיים מצות לחם משנה כמו בכל שבת, והשאר יאכלו ממה שלפניהם. המהדרים נותנים בפני כל שני אנשים שלוש מצות, אבל זה הידור בעלמא, ההנהגה הרווחת היא שעורך הסדר אוכל משלושת המצות והשאר רק מקבלים ממנו חתיכה קטנה של לחם משנה. תארגן להם יפה בשקיות לפני הסדר שהכל יהיה להם ברור.