לקחה הלוואה ולא מתכוונת להחזיר

שאלה:

הלוותי לבחורה אחת מפגרת כסף כי היא אמרה לי שהיא בירושלים ואי לה כסף לחזור לבני ברק אז נתתי לה והיא אמרה שהיא תחזיר לי שבוע אחרי כשהיא תבוא לירושלים והתקשרתי אליה והיא צעקה עלי שאני חופרת לה. אני לא סולחת לה. השאלה אם הכסף שנתתי לה זה מצווה או שזה לזרוק את הכסף לפח?

תשובה:

שלום רב,

בפסול כתוב: לוה רשע ולא ישלם. כלומר, לווה שלא משלם הוא נחשב לרשע, אבל שימי לב להמשך הפסוק: וצדיק חונן ונותן. כלומר, אע"פ שהוא לא משלם את החוב, צדיק חונן ונותן (כלומר, במתנה).

יחד עם זה הסיפור מריח שלא היה לה כוונה להחזיר, א"כ זה אפילו לא הלוואה אלא גזל גמור. אבל את מצידך ודאי עשית מעשה טוב כוונתך היתה לעשות איתה חסד.