לא תחנם כאשר המטרה היא קידוש ה'

שאלה:

א. לקחת גוי ערבי טראמפ שכל מטרתי שיהיה קידוש השם, שיומרו כמה רחמנים עם הקודש. האם מותר כמו בהחזרת אבידה?
ב. מדרש רבה קהלת פרשה י"א מסופר על רבי אלעזר בר שמוע שהציל גוי ופרנסו, האיך היה מותר לו- לא תחונם?
בתודה מראש

תשובה:

שלום רב,

כאשר המטרה היא למען קידוש ה' אין בזה איסור לא תחנם משום שזה לא בחינם, זה למען קידוש ה'.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. ברכה ושלום כבוד הרב,

    אז האם למעשה מותר לי לגשת לגוי/גויי'ם קשיי' יום ועניי'ם (בין בארץ או בין בחו"ל) לתת להם כסף לא עם עניי' ישראל ביחד שמטרתי בליבי לקדש את השם? או שמא צריך להודיע בפי לפני או אחרי שאני יהודי שידעו?