הכשרת כוס לפסח, ובליעת כדור ללא טעם.

שאלה:

1. יש לי כוס עם עם חומר מיוחד בתוכה ששומר משקאות קרים. זאת הכוס http://www.gimmick.co.il/items/378290-%D7%9B%D7%95%D7%A1-%D7%94%D7%A7%D7%A4%D7%90%D7%94-%D7%91%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%95%D7%A1-%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%94

אני מבין שדי בשטיפתו במים קרים. האם יש חובה להחליף סבון וסקווץ מחשש שהם חמץ? ואם כן ואחליף אותם, אז האם הכוס יכולה להחמיץ את הסקווץ? אם אני רוצה להימנע מחשש, העברת חמץ בין הכוס למה שמנקה אותה. באיזה אופן אני עושה את זה.?

ובקשר לכדורים, יש לי כדורים טבעיים נגד דלקת כלשהי. ידוע שכדור עם טעם טוב חמץ אסור לבלוע. עם טעם מר מותר. אם הוא ללא טעם בכלל, לא טוב ולא מר, ואין לו כשרות. האם מותר לבלוע אותו.?

תשובה:

שלום וברכה

תנקה את הכוס יסודי בסקוצ' עם סבון ומים קרים, לא חייבים להחליף סקוצ' לצורך ההכשרה אבל בפסח שיהיה לך סקוצ' של פסח.

כדאי לברר אם הכדור כשר לפסח, יש היום הרבה מוקדים לבירור כשרות תרופות לפסח חפש באינטרנט, אם אין כשרות עדיף לקחת תחליף ואם אין תחליף מותר לקחת.