איך מנקים תנור לפסח?

שאלה:

שלום.
רציתי לדעת עד כמה עלי לנקות תנור משומן שרוף, בהנחה שאיני הולך להשתמש בו כלל וכלל בפסח (יש לי אלטרנטיבות), אלא רק מצד בל יראה ובל ימצא. במשך השנה התעצלתי מלנקותו בשימוש השוטף ולכן הצטברו הרבה שומנים חומים ושחורים על דפנותיו ובתבניות ובחריצים. האם לא להשאיר שריד לכל זה בגלל חשש שאולי חלק מזה כן ראוי לאכילת כלב? או שאפשר להשאיר את השחור בלבד ולסמוך על הפגימה שביצע מסיר השומנים? או שאפילו מספיק רק לרסס מסיר שומנים בכל המקומות האלה
ולא לשפשף מה שלא ירד? האם לעשות לזה מכירת חמץ?
תודה.

תשובה:

שלום רב,

אתה יכול לרסס מסיר שומנים ומה שיורד בקלות ירד, ולמכור את התנור. אין חובה להתאמץ יתר על המידה. (מעיקר הדין ברור שאם אתה מוכר את התנור אין בעיה להשאירו כך).

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. זה בדיוק מה שאני מנסה להבין. את מה אני מוכר לגוי, את התנור כולו כולל החמץ, או רק את החמץ דבוק בו? זו השאלה ששאלתי בהמשך לשם הבהרה, ואז נעניתי "אנחנו לא מוכרים את הכלים את החמת הבלוע או דבוק בהם". מה אני אמור להבין מהמשפט הזה?