תיקון כלי בחול המועד

שאלה:

בס"ד
שלום הרב!
האם מותר לנגן בגיטרה בחול המועד? וכן אם נקרע לי מיתר בגיטרה ואני רוצה לתקן אותו האם אני יכול לנסוע בחול המועד לגוי שיתקו לי (בתשלום) על מנת לנגן במועד?

תשובה:

שלום וברכה

לנגן בחול המועד מותר. לתקן את הגיטרה, כיון שמדובר במעשה אומן ולא כל אדם יודע לעשות זאת, נראה שאסור בחול המועד אפילו לצורך המועד ואפילו על ידי גוי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב
    למה כת"ר אוסר בעוד בשערי תשובה תקלד ס"ק ה מתיר לקשור נימא, וזה בדיוק קריעת מיתר. וברור לכל מי שמבין בנגינה שאין זה מעשה אומן וכל החלפה דורשת כיוון וכיום כל מי שמנגן יודע לעשות זאת ללא מאמץ