על מי מוטל התשלום של איתור הנזליה

שאלה:

האם כשיש ספק בין ארבע שכנים ממי הנזילה כולם צריכים לשלם לאינסטלטור על צילום הצנרת לאיתור הנזילה כיון שסוף סוף כעת אסור להם להשתמש במים או רק מי שלבסוף נמצא שממנו הפיצוץ?

תשובה:

שלום וברכה,

איתור הנזילה מוטלת על בעל הנזילה – השכן שממנו הגיעה הנזילה. כן שמעתי מהגאון הרב מנדל שפרן שליט"א, וטעמו עימו משום שתיקון הנזילה יכולה להתבצע אך דרך האיתור, ולכן נחשב איתור הנזילה כחלק מהתיקון.

בהצלחה ופסח כשר ושמח.

מקורות:

כן שמעתי מהרב שפרן. וראה בספר ועד הבית בהלכה פ"ז שאלה ו.