שיעור אכילת מצה ביום טוב שני

שאלה:

בסד
שלום הרב
אנו חוגגים יום טוב שני. רציתי לשאול האם הסדר נעשה אותו דבר כמו ביום הראשון עם אותם חיובים? מה שונה בין יום טוב ראשון ליום טוב שני של גלויות בעניין זה?

תשובה:

שלום וברכה

ליל הסדר ביום טוב שני נעשה בדיוק כמו ביום ראשון. הנדונים ההלכתיים הם יותר לבני ארץ ישראל הנמצאים בחו"ל, שהם לא יכולים כמובן לברך וכו' כיון שאינם מחוייבים במצוות היום, ורק אסורים לחלל את החג. אבל אני מבין שזה לא המצב שלכם.

אלא שביום טוב שני ניתן להקל יותר בשיעורי האכילה, שהגם שביום טוב ראשון מקפידים שכזית הוא חצי ביצה ולא שליש ביצה, ומקפידים על שיעור חזון איש, כיון שהמדובר הוא בדאורייתא, ביום טוב שני ניתן להקל לאכול בשיעור הגר"ח נאה, ראה יום טוב שני כהלכתו פרק א א הערה קצח בשם הגרש"ז אויערבך.