לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מכירת חמץ האם זה לכתחילה?

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!
1) האם צריך שיהיה לגוי יכולת לקנות את החמץ? מה המקור?
2) מה עושים אם כן בארץ?
2) האם המכירה היא לכתחילה?

תשובה:

שלום רב,

1. הגוי לא צריך שיהיה לו אפשרות לרכוש את כל החמץ, הוא קונה את החמץ ומשלם מקדמה, ועליו להשלים את שאר התשלום על כל החמץ. לאחר הפסח יש שעושים קנין נוסף עם הגוי וקונים ממנו את החמץ ויש שסוברים שניתן לקחת את החמץ מהגוי מאחר שהוא לא השלים את הרכישה, אז הם לוקחים את זה כאפותיקי (סוג של משכון בהלוואה שלא הגיע לידי מימוש).

2. כך עושים בארץ ובכל תפוצות ישראל.

3. המכירה הזו היא לכתחילה. יש שהחמירו שלא למכור לגוי חמץ ממש, אבל זה חומרא כי לדעת רוב הפוסקים אין בזה כל בעיה.