חילול שבת לצורך חולה נפש

שאלה:

שלום לרב האם יש היתיחסות של פוסקים לכמו שיש חשש פיקוח נפש יש חשש חולי נפש שדוחה את כל התורה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מחלת נפש דינה כמו כל מחלה אחרת, שאם המצב הוא כזה שאינו מסכן חיים, דינו כחולה שאין בו סכנה, ואם זה מצב מסכן חיים, אפילו בספק גדול וכו', יש לחלל שבת הכל כפי כל הכללים. ההבדל הוא רק שצריך להיות בקי באופי המחלה, מה משפיע ומה לא, למשל לפעמים החיוב לצום מסכן מצב של חולה נפש, מחמת הלחץ שזה עושה לו, ולכן במקרים רבים אומרים לו שלא יצום, ויש להתייעץ בכל נושא עם רב או מומחה.