ברכת כהנים

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים!
בענייני ברכת כהנים:
1.מה הכהן צריל לכוון בברכתו, האם לברך את כל ישראל שנמצאים בכל אתר ואתר(בארץ ובעולם) או רק המתפללים שנמצאים כעת בבית הכנסת?
2.אם סתם באמצע היו פלוני מבקש ממני לברך אותו ברכת כהנים: האם אפשר מלבד הפסוקים לומר את הברכה? וכן האם מותר לשים את ידי על ראשו כשאברכו?
3.יש את נוסח ה"יהי רצון" שהכהן אומר לפני הברכה, והוא צריך שהברכה תסתיים עם הברכה של הש"ץ כדי שכולם יענו אמן, אך האם הוא פטור מלומר 'ברוך הוא וברוך שמו' של אותה ברכה(שהרי הוא באמצע אמירת היהי רצון?

תשובה:

שלום וברכה

נאמר בגמרא שכאשר כל המתפללים כהנים הברכה חלה על העם שבשדות, ובאגרות משה או"ח ח"ב סי' לא כתב שהכוונה דוקא לבני אותה עיר, כך שנראה שהברכה חלה על בני העיר [כיון שחלקם אנוסים ולא יכולים לבוא לבית הכנסת].

ברכת כהנים היא דוקא בעשרה ובאופן שתיקנו, ראה מגילה כג ב ולכן ודאי אין לומר את הברכה לסתם יחדי אבל ניתן לומר לו את הפסוקים וגם לשים לו יד על הראש.

אין חיוב לומר ברוך הוא וברוך שמו כאשר הוא עוסק בתפילה אחרת.