קריאת שמ"ות בשבוע שלפני פסח

שאלה:

בס"ד
מתי יש לקורא את השתיים מקרא ואחת תרגום של פרשת שמיני , הרי בשבת הזאת יו"ט של פסח ?
האם יש דעה בפוסקים שלא לקרוא שמו"ת בחול המועד ( היינו בשבוע הבא לקרוא את השמו"ת של שמיני ) ?

תשובה:

שלום וברכה

אפשר להתחיל רק מתפילת מנחה של יום טוב ראשון של פסח, כמו בכל שבוע שניתן לקרוא רק בשבוע שבו זו תהיה הקריאה. אפשר לקרוא בחול המועד. ויש מקילים לקרוא כבר משעה שמתחילים לקרוא פרשה זו בשני וחמישי.

מקורות:

ראה קנה בושם ח”א סי’ טו. דעת המקילים, ראה שו”ת שבט הלוי ח”י סי’ עח וחוט שני ח”ד סי’ פז.