מדוע אוכלים מצה (אפיקומן) "זכר לקרבן פסח"?

שאלה:

שלום רב.
מדוע אוכלים מצה (אפיקומן) "זכר לקרבן פסח" ולא צלי ממש?
הרי אם יש חשש שלא הוכן כהלכה אפשר להשתמש בעוף. ובנוסף הרי בשולחן עורך מותר לאכול צלי…

בכבוד רב

תשובה:

שלום וברכה

אדרבה יש הקפדה שלא לאכול בליל הסדר בשר או עוף צלוי ללא רוטב, שלא יהיה דומה לקרבן פסח ויבואו לטעות.

מקורות:

ראה שו”ע ומשנה ברורה סי’ תעו ס”ק א.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ראיתי. אולי הארמית שלי לא מספיק טובה. הבנתי שהגמרא שם דנה האם מפטירים אחרי מצה אפיקומן. דהינו מזכירים מסורת קיימת להחליף קורבן פסח במצה. אבל שאלתי היא מה המקור למסורת הזאת?
    בברכה