האם מותר לאורחים מארץ ישראל לעשות מלאכה בצנעא ביו"ט שני?

שאלה:

בסד
שלום הרב שאלה חשובה!
חני וחמותי מגיעים אלינו לפסח. אנחנו שומרים יום טוב שני והם לא.
1) האם מותר להם לעשות מלאכה בפנינו או בצנעא?
2) האם מותר להם לעשות מלאכה עבורנו?
3) האם מותר להם לרדת עם הילד הקטן שלנו במעלית?
4) אשמח לדעת כיצד עליהם לנהוג על מנת שלא יצא דבר תקלה אם יש עוד דברים שחשובים לדעת.

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

בן ארץ ישראל שנמצא בחו"ל במהלך יום טוב שני אסור לו לעשות במקום יישוב יהודי אפילו בצנעא. כלומר, התשובות לכל השאלות שלך הם שאסור להם לעשות מלאכות כלל אצלך בבית. ראה שו"ע סי' תצו סעי' ג' ובמשנה ברורה שם ס"ק ט.