שכרו של יועץ משכנתאות שהעצה הועילה להטבה אחרת

שאלה:

אדם ביקש סיוע מיועץ משכנתאות לקבל משכנתא מהבנק, והתחייב לשלם לו את שכרו בסך 3000 ש"ח. היועץ הגיש לו הצעה מעולה, הלקוח לקח את ההצעה והגיש אותה לבנק מתחרה שהציע לו הצעה טובה יותר, ולכן הוא לקח משכנתא מהבנק האחר. היועץ תובע את שכרו בטענה כי רק על סמך ההצעה שהוא השיג הלקוח קיבל משכנתא בתנאים טובים. הדין עם מי .

תשובה:

שלום וברכה,

לא כתבת מה טענתו של הלקוח שאינו רוצה לשלם.

ואכן אם הלקוח נהנה מהיעוץ לקבל משכנתא, חייב לשלם ללא הבדל אם קיבל כפי היעוץ ממש, או שקיבל בגלל היעוץ הטבה בצורה אחרת. סו"ס קיבל עצה טובה ונהנה מכך. ודינו כשוכר פועל שיעשה עבורו מלאכה, ובעה"ב נהנה מהמלאכה בצורה אחרת ממה שחשב.

בהצלחה.