בדיקת חסה מחרקים / בדיקת ביצים מדם

שאלה:

שלום כבוד הרב

1. יש לי כמה לכלוכים על הבגדים, כאלה שזה לכלוך בעין, וכאלה שהם רק כתמים, אני לא יודע מה זה הלכלוכים האלה, אולי הם חמץ אולי לא, האם חייבים לנקות את הבגדים האלה מכל וכל לפני פסח או שאפשר להשאירם כך?

2. האם צריך הכשר על מלח בפסח? ואם כן מה הדין אם בשנה שעברה השתמשו במלח בלי הכשר, האם הכלים עכשיו אסורים בפסח או שמותר להשתמש בהם?

3. איך בודקים חסה לליל הסדר? האם מספיק לקרב את זה לאור ולהסתכל טוב, או שצריך מכונה מיוחדת? וגם איזה סוג תולעים עלולים להיות שם, כאלה הנראים לעין או כאלה שאי אפשר לראות בעין רגילה?

4. אם אין לנו חסה למרור, במה אפשר לצאת ידי חובה?

5. כשבודקים ביצה האם צריכים להסתכל גם על הלבן, או רק על הצהוב?

תשובה:

שלום וברכה

  1. לא צריך לנקות, העיקר שלא יהיו על הבגד פירורי לחם.
  2. מלח לא צריך כשרות.
  3. יש לרכוש חסה מגידול מיוחד ללא חרקים, כמו גוש קטיף או גלאט עלים, ולא חסה רגילה, ואז לנהוג לפי ההנחיות, להשרות כמה דקות את העלים במי סבון ואחר כך לרחוץ בזרם חזק ולשפשף מעט. אם אין לכם כזה דבר במקומכם, אפשר לקנות חסה רגילה, להשרות היטב זמן ממושך במי סבון, ואחר כך לבדוק באופן שכתבנו כאן. לזכור שיש בחסה הרבה חרקים ירוקים ולא רק שחורים! תתעניין בקהילה החרדית המקורית אני בטוח שיש להם חסה מגידול מיוחד. אם אין חסה אפשר לאכול חזרת אבל כמעט לא ניתן לאכול מזה כזית כך שזה לא ממש מעשי…
  4. על בדיקת ביצים בזמנינו וההבדלים בין החלבון לחלמון, ראה בהרחבה כאן.