בדיקת חמץ בחדר מדרגות מקלט וגג משותפים

שאלה:

בס"ד
שלום רב,
1) חדר מדרגות משותף, ברוב הדירות גרים חילונים. מה דין בדיקת חמץ בחדר מדריגות? האם אני מחוייב? האם כל אחד מהדיירים מחוייב? או רק באיזור הדלת שלי?
2) מה דין הגג של הבניין הנ"ל, שיש עליו רק דודי שמש? האם לחשוש שהעלו לשם חמץ, או שציפורים הביאו חמץ ?
3) יש בבנין מקלט המשותף. בעיקרון לא אמורים להיכנס אליו אבל בפועל יש מספר דיירים ששומרים בו חפצים בתור מחסן. מה הדין לגביי ולגבי אחרים שלא נכנסים למקלט?

תשובה:

שלום וברכה

יש חיוב לבדוק את כל הרכוש השותף, ראשית משום שהוא שלך ונחשב חלק מביתך, ומלבד זאת, גם מה שאינו שלך, כיון שאתה משתמש שם בחדר המדרגות יש כאן חשש של שמא יבוא לאוכלו.

לכן חדר המדרגות חייב בדיקה, הגג אינו חייב בדיקה וכן המקלט, פשוט תכלול במכירת חמץ את חלקך במקלט בגג שאלו מקומות שאתה לא משתמש בפסח.