קעקוע עם שם ה'

שאלה:

האם זה בסדר לעשות קעקוע של פסוק מהתורה או שזה עוד יותר מבזה? אמרו לי שזה לא בסדר כיוון שאתה נכנס לשירותים עם היד עם הקעקע וזה לא מכבד. האם זה נכון? אשמח אם תענה לי על הנושא לעומק. תודה.

תשובה:

שלום וברכה

כל קיעקוע אסור מהתורה! נאמר בתורה במפורש: "כתובת קעקע לא תתנו בבשרכם"! כך שיש להמנע מהענין הזה מכל וכל, גם אם לא מדובר בפסוק מהתורה. מלבד זאת ברור שקעקוע של דברי קודש הוא גם בזיון מוחלט של דברי הקודש משתי סיבות: 1. מה שהזכרת, כניסה למקומות מטונפים. 2. אחרי שבורא העולם כתב שכתובת קעקע מתועבת בעיניו, לקעקע את דברי קודשו של בורא העולם בעצמו, זה לרמוס ממש באופן הכי מבזה שאפשר את רצונו יתברך.

בשורות טובות.