נגיעה באדם שלא נטל ידיו

שאלה:

שלום וברכה,
אחרי שנטלתי ידיים בבוקר נגעתי בילד הקטן של נטל ידיים עדיין או באשתי
האם הדבר מצריך ממני לעשות נטילה חוזרת לפני ברכה \ תפילה או בכלל?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ת לב חיים ח"א סי' סה ובן איש חי פרשת תולדות כתבו שאם נגע בידיו של מי שלא נטל ידיו [דוקא בידים] חייב ליטול שוב ידיו, אבל כבר העירו שלא מצינו כן בקדמונים ולא שמענו שנהגו לחשוש לכך. אבל ודאי המחמיר תבוא עליו הברכה.