מחלוקת על ערך השטר שניתן לנהגת

שאלה:

שלום, היום הייתי עד למקרה מעניין (וכאוב) ורציתי לדעת מה ההלכה אומרת במקרה זה. אישה עלתה לאוטובוס ושילמה לנהגת במזומן, הנהגת החזירה עודף ואז החל ויכוח בין השתיים, הנוסעת טענה ששילמה בשטר של 50 ש"ח ואילו הנהגת טענה שהיה זה שטר של 20 ש"ח, כידוע שני השטרות (חדש+ישן) ירוקים, וזו הייתה סיבת הבלבול… הנהגת כבר הכניסה את השטר לנרתיק השטרות ואי אפשר היה להוכיח מה היה השטר האמתי. שאלתי היא מה ההלכה אומרת במקרה כזה?

תשובה:

שלום וברכה,

שאלתך היא מציאות כואבת שלא ניתן לפיתרון, סוג ויכוח שאין להתערב בו כיון שלא ברור מי הצודק ומי הטועה.

אם הנהגת יודעת שאיתה הצדק, זכותה לתפוס את המעות ולא להחזיר. ואם הנוסעת יודעת שאיתה הצדק, מה יכולה לעשות, איך תוציא את הכסף מהנהגת כאשר אין לה עדות או ראיות לטענותיה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בד"כ הנהגים מוציאים בסוף יום תדפיס של סכום כסף עבור כל הנסיעות שנצבר לאותו יום, וממילא אם ישאר עודף אזי זה שייך ללקוח…