הכנת נרות ליום טוב שני

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!

1) אנו חוגגים יום טוב שני רציתי לשאול לגבי הכנה של הנרות לפני שבת כמה סטים צריך להכין? וכן בשביעי של פסח?
2) רציתי לשאול לגבי הסנדל המסומר שמופיע בגמרא בשבת שאסור לצאת איתו. האם היהודים היו גם לובשים אותו או שזה רק הרומאים והיוונים? לפי הגמרא אפשר להבין כך וכך

תשובה:

שלום וברכה

כדאי להכין הכל לפני שבת, כמובן שגם מי שלא הכין יכול לקחת נרות ביום טוב ולהדליק, אבל לא לגעת בנרות בשבת עצמה. כמו כן, לא מדביקים נרות ביום טוב מחשש ממרח, ראה מגן אברהם סי’ תקיד ס”ק ו וכ”כ באור לציון פי”ח ביאורים אות ג. תקנה נריות וכדומה.

נראה שגם היהודים היו הולכים כך. האירוע המצער כרגע בין היהודים.