אבלות על בן זוג בנישואין אזרחיים

שאלה:

שלום וברכה. יהודים שנשואים בלי חופה אלא כפי חוקי המדינה. אם נפטר בעל או להיפך האם נוהגים דיני אבלות אצל אשתו ולהיפך? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אף שלגבי איסור אשת איש החמור יש שחששו להצריך גט, ומשום שחזקה אין אדם עושה בעילתו בעילת זנות, וכך המנהג לתת גט לחומרא, לענין דיני אבלות הקלים [באבלות הלך אחר המיקל] ודאי אין צורך לשבת שבעה [בפרט שבלאו הכי על מומר לא יושבים שבעה וכל הנדון כאן הוא תינוקות שנישבו וכו'].

בשורות טובות.