לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נכשלה בשמירת שבת

שאלה:

שלום וברכה כבודו
יש לי שאלה שהרבה זמן מציקה לי
אני התחלתי לשמור שבת כבר כחצי שנה ולפני כשבועים בצהרי שישי קרעתי את הגיד הראשי של היד ולא יכולתי לסבול יותר את הכאב ונסעתי ביום שישי בערב לבית חולים כשחזרתי אז אמרתי גם ככה חיללתי את השבת ( נסעתי באוטו) אז זה כבר לא משנה כיאלו אין לי טעם להמשיך לשמור את השבת ולצערי חיללתי אותה לגמרי
ומאותו יום הרגשתי שכיאלו בורא עולם העמיד אותי במבחן ולא הצלחתי בו ואני כל היום עסוקה בזה איך אני יכולה לכפר על זה ועד כמה זה נורא?
אשמח לתושבתך

שבת אחרי זה שמרתי כרגיל וככה זה ישאר אבל השבת ההיא ממש קשה לי שחיללתי

תשובה:

שלום רב,

זה בדיוק עצת היצר, כך הוא מפיל אנשים מאחר שהם כבר חיללו שבת זה מה זה משנה… אני ממש לא נכנס לעצם החזרה מבית החולים או הנסיעה עצמה. אלא להרעיון הכללי, שאת צריכה דווקא להתחזק מההצלחות שלך ולא מהכשלונות. להביט מאחור ולראות כמה שבתות הצלחת לשמור כדת וכדין למרות הקשיים בשמירת שבת לאדם שלא הורגל בכך, והקשיים נגד החברה. וזה יתן לך את הכוח להמשיך. ובקיצור, לקחת את הכשלונות כמנוף להמשיך הלאה ולא שהם ישקיעו אותך בדכדוך שאת לא מצליחה, לא מספיק, וכד'.