ניצול הטבת הנחה שלא כתנאי של חברת ביטוח

שאלה:

לכבוד הרבנים!
יש לי הטבה מחברת הביטוח בריאות שלי לקבלת זוג אחד(!) מדרסים בסך של עד 200 ש"ח כל שנה.
מצאתי חנות שמוכרת זוג אחד של מדרסים ב-100 ש"ח, ולפיכך עפ"י סכום ההטבה אוכל לקנות 2 זוגות, אך האם מותר לי לומר למוכר שירשום בחשבונית שרכשתי ממנו רק זוג אחד (אעפ"י שבפועל לקחתי 2) ויחייב אותי ב-200 ש"ח (כי החברה נותנת הטבה רק לזוג אחד אבל לא אכפת להם באיזה סכום אקנה אלא שהם מסבסדים עד 200 ש"ח בכל גוונא).
יישר כח!

תשובה:

שלום וברכה,

אני חוזר בי וכותב את התשובה שנית.

אסור להערים ולקחת שני מדרסים, כיון שההתחייבות שלהם הינה לזוג אחד של מדרסים ותו לא.

בשונה מהתחייבות לעובד לשלם לו דמי נסיעות, שההתחיבות היא ממון בגלל הוצאות הנסיעות, וזכותו של העובד לקחת את הנסיעות למטרות אחרות וללכת ברגל. כמו כן אם הביטוח היה מתחייב לתת מאתיים ש"ח עבור מדרסים, זכותו של המבוטח לנהוג עם כספי הביטוח כפי החלטתו, אבל כאן ההתחיבות לזוג אחד של מדרסים ותו לא, ולכן אינו יכול להוציא בערמה שתי זוגות.

בהצלחה ופסח כשר ושמח.