מוזיקה לילדים בשנת אבל

שאלה:

האם אשה בשנת אבל (אחרי שלושים) יכולה להשמיע מוזיקה בבית לילדים? לא נוח לה עם העובדה שבמשך שנה הם לא ישמעו מוזיקה, וכעת בזמן הנקיונות לפסח היא רוצה להשרות להם אוירה של כיף וכו'. הבעיה היא שהיא אומרת שאע"פ שהיא לא מכוונת להנות היא נהנת מהשירים בעל כורחה. האם הדבר מותר? יש לציין שהאב היה חילוני אם זה מקל .

תשובה:

שלום וברכה

אם הילדים בחדר אחר והמוזיקה שם, והיא לא מושמעת בקול רעש גדול, גם אם את שומעת בחדר אחר זה בסדר, אבל להיות יחד איתם ולהפעיל מוזיקה אין להתיר. ניתן לעשות הרבה כיף גם בלי מוזיקה. עוד מעט ימי הספירה ואולי אחר כך גם לא נוושע חלילה ויהיו ימי בין המצרים, וגם בימים אלו יהיה בעזרת ה' נעים בבית גם בלי המוזיקה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התגובה! ברור שאפשר כמה שבועות בלי מוזיקה לילדים, השאלה היתה על שנה שלמה…אם כבר הרב העלה את הענין, בבין המצרים מותר להשמיע מוזיקה לילדים עד גיל 7?

  2. במשך השנה ודאי יתאפשר לעשות זאת כשהאמא לא בחדר. כדאי מאוד להשריש בלב הילדים את הנושא של אבלות החורבן כבר מגיל צעיר. ילד שלא מצליח להרדם בלי מוזיקה וכו' ודאי יש להקל לו, אבל באופן כללי ודאי כדאי להחמיר גם בגיל צעיר.