לחנות בחניה משותפת של בניין משותף

שאלה:

תיקון לשאלה ששאלתי, האם אלו שחונים בחניה שלנו עוברים על איסור מהתורה, ויש לזה גדר של "מצווה הבאה בעבירה" ומה המשמעות לכך.

תשובה:

שלום וברכה,

החונה בחנייה פרטית – של אדם פרטי או חנייה של בניין משותף – עובר באיסור גזל. יש מחלוקת הראשונים האם כשגוזל קרקע עובר באיסור לא תגזול. ולהלכה עובר באיסור לא תגזול. לגבי גזילת השימוש בקרקע – שמונע מהבעלים לחנות בחניה שלו, לכו"ע עובר באיסור גזל.

אני לא מבין איזה מצווה יש כאן ששייך לומר על כך מצווה הבאה בעבירה, יש כאן רק עבירה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אולי הרב לא ראה את כל השאלה שכתבתי, בשני חלקים. לאחר שהערנו להם, הם טוענים שבאים להתפלל. או ללמוד. ועל זה שאלתי. אם זה "מצווה הבאה בעבירה" כדי להרתיע אותם. ומה השמעות לכך, האם לא נחשב להם התפילה והלימוד?

  2. האיסור קיים ללא קשר למצווה, המצווה של תפילה במניין אינה מתירה לגזול חניה פרטית. אבל המצווה לא נגרעת בגלל העבריה, כיון שהמצווה לא נעשית כתוצאה מהעבירה. זאת אומרת שהמצווה מווה והעברה עברה.