לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כבוש כמבושל בבשר לא מוכשר

שאלה:

שלום לכבוד הרב, היום רכשנו כבש לאחר שחיטה כדין אבל לפני המלחה. אחסנו הבשר בגיגית חדשה ולאחר השטיפה וההמלחה החזרנו אותו לגיגית עד לאריזה (כשעה) האם החגיגית נחשבת טרף והופכת את הבשר ללא כשר עקב כך שבראשונה אחסנו אותו שם ללא המלחה?
האם ניתן לעשות המלחה שוב וכך להכשיר את הבשר? במידה והגיגית טרף

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהיה שם רק שעה אחת הגיגית לא נאסרה. אחרי 24 שעות יש דין כבוש כמבושל, אבל לא אחרי שעה [למעט דברים חריפים.

בהצלחה.