לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חלה או פיתה שעשתה האשה בברכת המוציא בשבת

שאלה:

שלום.
בברכת המוציא בשבת,מה צריך האיש לבצוע-חלה יפה קנויה או פיתה פשוטה יותר שאישתו אפתה לכבוד שבת?
בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאת הפיתה שאפתה האשה! חז"ל אמרו נר חנוכה ונר שבת, נר שבת קודם משום שלום ביתא.  כלומר למרות שנר חנוכה היא מצוה שאדם צריך אפילו לחזר על הפתחים לקיומה, מה שאין כן בנר שבת, ומשום פירסומי ניסא, והיא המצוה שעליה כתב הרמב"ם מצות נר חנוכה מצוה חביבה היא עד מאוד, מה שלא כתב בשום מצוה, נר שבת קודם, בגלל שהוא עושה את האוירה הטובה בבית!