איפור קבוע – האם מותר לעשות?

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום רב. האם מותר לאשה לשים איפור הנקרא קבוע שבו מזריקים חומר מיוחד לגבות ונשאר שם במשך שנה -שנתיים ואחר זמן זה צריך לחדש אותו. האם יש בזה משום כתובת קעקע?

תשובה:

שלום וברכה

לצורך קוסמטיקה בלבד אין לעשות איפור קבוע, כיון שיתכן שהדבר אסור מן התורה ולכמה דיעות מדרבנן, אולם אין צורך להוריד את האיפור אם כבר נעשה.

במקום צורך כגון תיקון צלקת, המיקל יש לו על מי לסמוך, אבל זה רק בשעת הדחק.

איפור קבוע, כיון שאין בו ממש והוא עשוי לנוי ואינו מתקלקל במים, הוא אינו חוצץ בטבילה.

מקורות:

עי’ פסקי דין רבנים ירושלים (כרך ד עמ’ קנג), בדברי הרב ברוך שרגא, ונדפס כמאמר “איפור וכתובת קעקע”, תחומין יח (תשנ”ח), עמ´ 110-114, שהביא בזה את דיעות הפוסקים, אולם הראשל”צ הגר”ע זצ”ל הגם שבתחילה נטה קו לאסור לגמרי אולם לאחרונה חזר בו ופירסם תשובה ארוכה ומפורטת בספרו טהרת הבית חלק ג, ובו כתב שלצורך קוסמטיקה יש להחמיר לכתחילה והמיקל יש לו על מי לסמוך, ולצורך גדול כצלקת וכד’ יש להתיר לכתחילה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. תודה על התשובה המדוייקת בניגוד למה שמפורסם בויקיפדיה בשם הרב עובדיה בערך איפור קבוע וגם הרב בן ציון מוצפי נראה שמתיר בשופי בשמו