טלטול בשבת בחוף ים מוקף חומה בסיני

שאלה:

לעניין היתר טלטול בשבת שתהיה בסיני.
אם החוף בו אנו שוהים מוקף חומה משלוש צדדים והצד הרביעי הינו הים עצמו, האם הוא נחשב מותר בטלטול ?
שהרי הים נחשב לתחום אחר מהחוף עצמו

והאם צריך לעשות שם בכל מקרה עירוב חצרות

תשובה:

שלום וברכה

אין היתר לטלטל, גם אם המקום הזה מוקף חומה הוא עדיין לא רשות היחיד אלא כרמלית, וכרמלית דינה מדרבנן כרשות הרבים שאסור לטלטל בה ד' אמות.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. מה אם המקום כן מוקף כולו בחומה ורוב המתארחים בו הם יהודים, עדיין נחשב כרמלית?
    מדובר לא בשטח גדול אלא בשטח מגודר שבו יש לכל היותר 10 חדרים

  2. תודה על התגובה הרב.
    כדי להבין טוב יוצר, הרי גם בעיר גדולה יש כמה שוכרים ועדיין כאשר מציבים עירוב אנחנו הופכים את האזור לרשות היחיד.
    מה שונה העירוב בתוך עיר לבין חומה שמקיפה כמה חדרים שמושכרים ליהודים?