מה עדיף לעשות לתרום ס"ת או לתרום לישיבות?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
שמעתי שיש מצווה לכל אחד מישראל לעשות ספר תורה לעצמו
השאלה שלי היא ששמעתי בשיעור של הרב יוסף מזרחי שהיום זה היום לרוב סוג של ניצול לא נכון של כסף כי בדרך כלל היום רוב בתי הכנסת מחזיקים מספר ספרי תורה יותר ממה שצריך ולרוב חלק גדול מהם נמצאים שם ומטילים טרחה על הגבאי שצריך לאוורר אותם פעם בשנה כי במלא לא קוראים בהם
רציתי לשאול משפחה שיש להם אמא שנפטרה והשאירה אחריה ירושה מה יהיה עדיף יותר לעשות עם הכסף לעשות עם זה ספר תורה
או לחלק את המחיר הזה לישיבות או לכוללים שישמש אברכים וכאלה שלומדים

תשובה:

שלום רב,

יש כאן ערבוב של נושאים… אכן יש מצווה מדאורייתא שכל אחד יהיה לו ספר תורה לעצמו. אמת, היום מעטים מאד שיש להם ספר תורה שלהם לבד. אבל מאידך, במקומות רבים משתתפים הרבה אנשים ביחד כדי שיהיה להם ספר תורה בשותפות. זה ללא כל קשר לירושה ומה כדאי לעשות עם הירושה.

מעבר לכך, אם אתה שואל מה לעשות עם הירושה, לתרום ספר תורה לעילוי נשמתה או לתרום לישיבות ואברכים. צריכים לדעת, שהעילוי נשמה הגדול ביותר זה שיעשו מצוות לעילוי נשמתה. וא"כ כאשר תורמים לישיבה שזקוקה לכך, או לאברכים הזקוקים לכך, בכסף הזה מתקיים לימוד תורה שזה המצווה החשובה ביותר, ואין ספק שיש בזה עילוי נשמה הגדול ביותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. עוד שאלה אדם שיש לו מעשר למה עדיף שיתן
    לאברך/ישיבה או שיתן לאדם/ארגון שמזכה הרבים כמו הרב יוסף מזרחי שמחלק דיסקים וספרים שזה לקרב אנשים שהם לא כל כך דתיים
    אני קצת מסתפק כי לא הבנתי כל כך מה עדיף

  2. למה שאתה מרגיש טוב יותר עם עצמך. אני אישית, אולי הייתי תורם לאברך, אבל באמת עשה מה שאתה חש טוב יותר, שניהם מטרות טובות.