חידוש הנישואין עם כהן

שאלה:

שלום הרב
התגרשתי מבעלי וכעת אנחנו רוצים לחזור
אבל הוא כהן השאלה שלי האם זה אפשרי ל"חדש את הנישואים" ?

תשובה:

שלום רב,

לצערי אין לכם כל אפשרות לחזור. כהן אסור לו להתחתן עם גרושה גם לא גרושתו. אין מושג כזה לחדש את הנישואין לאחר הגירושין. גירושין זה דבר מוחלט. לפעמים ניתן להתחתן שוב, אבל כמובן שלא בסיטואציה שלכם שהגרוש שלך הוא כהן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא. משום שכהן בעל מום גם כאשר הוא נפסל לעבודה הוא עדיין אסור בגרושה. אין אפשרות לכהן לעולם להתחתן עם גרושה. אפילו אם הוא יהיה פצוע דכה שאז הוא מאבד את קדושת כהונתו, הוא יהיה אסור בגרושה מצד היותו פצוע דכה האסור בקהל ישראל.