לא שמע פרשת פרה, לצאת ידי חבה בקריאת פרשת חוקת

שאלה:

מי שלא שמע קריאת פרשת פרה בספר תורה בשבת פרשת פרה- האם יוצא ידי חובה בדיעבד בקריאת פרשת חוקת בהמשך השנה?
האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

תשובה:

שלום וברכה

בשונה מפרשת זכור שענינה לזכור את מעשה עמלק, שזו מצוה שכלל אינה קשורה לחודש אדר בדוקא אלא שחכמים קבעו להסמיכה לפורים מטעמים מובנים, ולכן ניתן לצאת בה ידי חובה בדיעבד גם בשאר ימי השנה, פרשת פרה אין לנו מצוה מיוחדת לזכור אותה פעם בשנה, אלא שקוראים אותה קודם ימי הפסח כדי להזכיר למי שטמא מת להטהר כדי שיוכל להקרויב את קרבן הפסח במועדו, כך שאין שום ענין לקרוא אותה בפרשת חוקת..

יום נעים.