גר קטן שאמו הביאה אותו להתגייר

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: גר קטן בזה"ז שבא וביקש שגיירוהו ואמו בעד, האם מגיירים אותו או ממתינים עד שיהיה בגיל בוגר ע"פ חוק עכו"ם ובנלאומי?

פעם היה מעשה כזה ופניתי אותו לרבני עירו המומחים אבל לא שמעתי מה היה בסוף הסיפור.

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב,

אם הוא בא עם אמו מקבלים אותו ומגיירים אותו. ללא ההורים לא מגיירים. גם מצד ההלכה יש פוסקים שסוברים שאחד ההורים צריך להביאו לבי"ד. בפועל בי"ד לא יגיירו גר קטן שאמו לא מתגיירת משום שבמקרה כזה הוא לא יגדל בבית שומר תורה ומצוות, ולא ברור כלל עד כמה זה זכות עבורו כפי שכתבנו בהרבה תשובות באתר.