בעלי מרגיש ריחוק בימי נידה

שאלה:

שלום
התחתנתי לפני כחודש
אני כרגע בנידה ,לבעלי נורא קשה הוא אומר שזה מרחיק בנינו ואף גורם לו להרגיש שאנחנו אוויר בבית בשביל אחד השניה
הוא התחיל להגיד שהוא לא מאושר ושחבל שהתחתן וחושב על גירושים
רציתי לדעת האם לאחר 7 ימי נידה
שבפועל הנידה שלי היא 4 ימים הכי הרבה ואני שומרת 7 .
מה מספר הימים הנקיים הכי נמוך שאני יכולה לשמור?
אני מפחדת שהריחוק הזה יגרום לגירושים ורק התחתנו ..

תשובה:

קראתי בצער את השאלה. חלילה לעבור על אסיור נדה החמור! שום דבר טוב לא יצא מזה. אני חושב שצריך להסביר לבעל שיש לו טעות בכל ההבנה מה הוא קשר בין בני זוג… אם הוא מוצא קשר גופני בלבד, זה לא טוב ולא נכון! אדרבה, בימים אלו הוא יראה כמה הקשר אינו תלוי רק בזה ועצם בניית הבית והחיים המשותפים יחד והנשיאה בעול המשותפת היא תכלית החיים ביחד! ודוקא הריחוק הגופני לפרקים ישמר לכם את החידוש והרעננות בענין זה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. ספרדים שומרים 4 או 5 ימים ואח"כ הספק טהרה ושבעה נקיים. שמירת 7 ימים לפני השבעה נקיים כמעט שלא קיים. (לדעת מרן הגר"ע יוסף שומרים 4 ואח"כ שבעה נקיים

  2. נראה שצריך כאן הבהרה:
    שומרים 5 (או 4, לפי מנהג שאני לא מכיר) ימי נידה,
    ולאחר מכן עוד 7 ימים.
    סה"כ 12 יום (או 11…)

    נכון, זה לא קל, ולנשואים טריים זה המון זמן (מניסיון של 11 שנים, זה נשאר לא מעט זמן…).
    אבל זה בדיוק הזמן שצריך כדי ללמוד מה יש בין בני הזוג מעבר לקשר הגופני.
    שתיזכו להמשיך בכך עוד שנים רבות.