אמירת תהילים נחשבת לימוד תורה?

שאלה:

האם קריאת תהילים בלי פרוש והבנה נחשבת ללימוד תורה?

תשובה:

שלום וברכה

מעבר לעצם ההלכה שלימוד תנ"ך נחשב מצות תלמוד תורה גם בלי להבין [בשונה מתורה שבעל פה שמקיימים מצוה רק כאשר מבינים], לגבי תהילים יש חשיבות מיוחדת מחמת בקשתו של דוד המלך שאמירת התהילים תחשב לאומר כאילו עסק בנגעים ואהלות שאלו הן המשניות הסבוכות ביותר. אבל כמובן אם מבינים ומתעמקים זה משהו אחר… וטוב מעט בכוונה מהרבה שלא בכוונה.

כמו כן יש חשיבות מיוחדת ללימוד הלכה וגמרא, כדי לדעת איך להיות יהודי טוב… זה חיוני.

שיתקבלו התפילות.