שאלה:
לכבוד הרבנים שליט"א
חבורת מצות מצווה רכשה קמח משעת קצירה ואחסנה אותו במקרר במשך כמה ימים או שבועות עד לאפיה כאשר פתחו את המקרר העיר אחד מבני החבורה שאסור לאחסן קמח לאפיית מצות במקרר היות והוא מקום לח אחד מבני החבורה אמר שאין שם שום לחות פתח את המקרר ואמר שהקמח בכלל לא לח האם מותר יהיה לאפות בקמח זה או שמא יש חשש חמץ בדבר כמו האם בכלל מותר לאחסן קמח לאפיית מצות במקום כמקרר?
בתודה מראש תבורכו מפי עליון
תשובה:
שלום וברכה
בהחלט יש חשש לרטיבות, בפרט במקפיא אבל גם במקרר, בתשובות והנהגות (הגר”מ שטרנבוך, ח”ה סי’ קכח) נשאל בשאלה זו, והביא כמה סימוכין לכך שיש חשש לרטיבות. אולם המציאות היא מעל לכל הדוגמאות שהביא שם. ולכן סיים, שלכתחילה ודאי שלא ראוי לעשות זאת, ואם זה כבר נעשה כתב: “צריך לדון בדבר”.
ערב טוב.
שלום
יישר כוחכם! הייתי במקום שעשו מצות ושמרו במקפיא אחרי הטחינה מחשש של תולעים. כיצד לשמר קמח למצות שלא יצטרכו לנפות מחדש מחשש תולעים?
חלילה, אי אפשר להקפיא קמח למצות, זה עלול להחמיץ. יש לשמור במקום צונן, עטוף היטב, אינני יודע מה עוד אפשר לעשות.
חבר הראה לי שמצא רב שמבין גם בצד הטכני שכתב שאפשר לשמור במקרר מחשש חרקים ולא בהקפאה כפי שכתבתם. יישר כוחכם! מצורף קישור. https://www.toraland.org.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%AA%D7%A9%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA/%D7%91%D7%9E%D7%A2%D7%92%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A0%D7%94/%D7%A4%D7%A1%D7%97/%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%9F-%D7%9C%D7%94%D7%A9%D7%AA%D7%9E%D7%A9-%D7%91%D7%A7%D7%9E%D7%97-%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%A9%D7%94%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%9E%D7%A7%D7%A4%D7%99%D7%90/
השאר תגובה