שם משפיע על מזלו של אדם?

שאלה:

כבוד הרב שלום,
אשמח אם תענה לי על השאלה הבאה.
האם שמות עבריים יכולים להשפיע על חיי הבן אדם? האם שינוי שם יכול לעזור? כגון במציאת שידוך, או פרנסה. האם צריך להתייעץ עם רבנים בנוגע לבחירת השם?

תשובה:

שם בהחלט משפיע על המזל, אבל לא שינוי השם הוא הדרך לזכות לישועה! קושי בחיים בא לעורר אותנו לפעול, כל קושי הוא נסיון! לא יעלה על הדעת שהדרישה של בורא העולם מאיתנו לה הוא רומז, היא שנשנה את השם שלנו… בורא העולם מצפה מאיתנו לחיזוקים במצוות, בעבודת ה', בתפילה, באמונה שאין עוד מלבדו וכו'.

בהצלחה רבה וישועות מקיפות!