רבים על הסנדקאות…

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני ב״ה בהריון עם בן זכר וצפויה ללדת בקרוב בעזרת השם.
אנו חלוקים בבחירת הסנדק מחלוקת קשה. אציין ראשית כי שנינו ספרדים.
בצד שלי נהוג לתת את הסנדקאות לאבי האם, ומנגד אצל בעלי נהוג לתת לאבי האב.
שני הסבים אנשים טובים ודתיים, זהו נכד ראשון בעזרת השם לשני הצדדים, ככה שאבי בחיים לא היה סנדק, לעומת זאת אביו של בעלי היה סנדק פעם בברית של אחיין שלו (הבן של אחותו של חמי).
אף אחד לא מתפשר וזה גורם לריב ביני לבין בעלי, מה עושים במקרה כזה?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, זה שרבים זה כבר גרוע מאוד, צריך תמיד לדעת לוותר בחייה נישואין, זה נכון בכל התחומים. בגדול המנהג הרווח הוא שאבי האשה קודם, ראה כאן בהרחבה, אבל ההצעה שלנו תמיד לחלק את הכיבודים, אם השם ניתן על שם אחד מהצדדים הסנדקאות תנתן לצד השני.

לידה קלה ורוב נחת, והעיקר לא לריב!