שנים מקרא ואחד תרגום – כיצד קוראים?

שאלה:

אין לי זמן כמעט במשך השבוע לקרוא ביום שישי כמו שצריך לכן כל יום אני קורא את המקרא פעם אחת, אונקלוס ורשי וממשיך כל יום את העליה שלו ככה שיוצא שביום ראשון אני קורא את עלית ראשון ובשני אני קורא את שני וביום שישי אני קורא את שישי ושביעי ובשבת אני קורא מילה במילה עם הבעל קורא כדי שיעלה לי פעמיים מקרא. האם זה בסדר?בדיעבד?לא ראוי? תודה

תשובה:

שלום רב

לכתחילה כדאי לעשות שנים מקרא באחת הדרכים שהובאו בפוסקים, או לקרוא פרשה פרשה [פתוחה וסתומה וכו’] או פסוק פסוק. בדרך שאתה מציע מסתבר שגם יוצאים ידי חובה בדיעבד, אבל היא אינה לכתחילה [ראה ערוך השולחן סי’ רפה סעי’ ז שנראה מדבריו שאין צורה אחת בלבד לקרוא שנים מקרא וניתן לקיים מצוה זו בדרכים שונות]. מרן בעל הקהילות יעקב גם היה קורא לפעמים בכל יום את של אותו יום, אלא שמן הסתם היה עושה שנים מקרא ולא רק אחד.

בהצלחה