מועמד לגיור צריך לשמור מצוות?

שאלה:

שלום, יש לי בקהילה אשה שרוצה להתגייר. היא שומרת מצוות למעט מלאכה אחת בשבת. בעלה הוא יהודי. במקור היא מבעלורוס וכדי לקבל דרכון אירופאי כדי להשאר רישמית בצרפת ולעבור פה גיור היא צריכה לעבור מבחן של אזרחות בפולין. כל שנה מבחן אלקטרוני נערך בשבת בלבד. האם להרשות לה לעבור את המבחן הזה, שהרי היא עדיין גויה או לאסור בגלל שהיא צריכה לשמור הכל ולא לעבור מתי שיש צורך.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כל עוד היא גויה אין לה שום חיוב לשמור שבת. היא לא חייבת לשמור מצוות בכלל, רק שבע מצוות בני נח. מה שאמרו שתחלל במלאכה אחת, הכוונה שאם היא רוצה לשמור מצוות היא חייבת לכל הפחות לחלל שבת בדבר אחד, אבל אם היא רוצה לעשות שבתה חול לגמרי – זה בסדר גמור. עד הגיור כמובן… מה שהנהיגו שהם מתרגלים בשמירת מצוות זה רק חלק מהלימוד ובדיקת הרצינות, אבל כל ענין הלכתי שגוי מועמד לגיור ישמור מצוות.

יום נעים.