לשנות נוסח בברכת המזון

שאלה:

ב"ה
אני מתבייש לשאול.
אין לי כוח לברך ברכת המזון.
זה כבר בערך שנתיים שאני מאוד ממעט באכילת לחם בגלל שפשוט אין לי כוח לברך ברכת המזון.
אני בן עדות המזרח ואני מקפיד תמיד להתפלל ולברך על פי הנוסח שלנו.
כבר זמן ארוך שאני רוצה להחליף את נוסח הברכה.
אני פשוט מרגיש שהגעתי לרמה פסיכית שאני אוכל כמה בסקוויטים או קלמנטינות, כל מה שבא רק לא לקבוע סעודה.
אני רוצה להחליף נוסח. אשתי תימניה מברכת בנוסח הבלדי כל השבוע ובשבת היא מברכת בנוסח עדות המזרח.
גם אני רוצה לעבור לברך בנוסח הבלדי. אוליי ככה אני אתחיל לאכול לחם בלי לחשוב יותר מדי.
אני יודע שזה נשמע ממש עצלות אבל אני סתם מברך בלי כוונה בכלל. זה מתיש.

האם מותר לי כבן עדות המזרח לשנות את נוסח הברכה?
אני לא מתכוון לשנות את חתימת הברכות אלא לכל התפילות השזורות ביניהן.

תשובה:

שלום וברכה

אם המצב הוא כזה קריטי עדיף שתשנה את הנוסח ולא תפגע בבריאותך… אבל הענין תמוה בעיני וגם אינני מבין מה הכיף הגדול יותר בנוסח השני… לי נראה יותר שתיקח את עצמך בידים ותקבע שאתה אוכל לפחות ארוחה אחת ביום לחם ומברך כמו בן אדם! אוי ואבוי לנו אם כזה דבר קטן כבר יפיל אותנו… האמן לי שבחיים יש קשיים הרבה יותר גדולים!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום עליכם
    לענ"ד זה עצת יצר הרע ישנם אנשים שמתחמקים מלברך המוציא ומחפשים רק לברך מזונות מאותה סיבה של השואל לצערינו, אין להם מושג איזו ברכה זו זה 100 אחוז דאורייתא זה השפע הכי גדול שיורד מן שמיא למברך ביראת ה' אני הייתי מברך נוסח ספרדי ועברתי לבלדי תימני זה כמעט אותו הדבר רק אין 17 הרחמן כמדומני