צוואה שנכתבה לשתי בניו ובן אחד מת בחייו

שאלה:

שלום רב
אלמנה מורישה את רכושה לאחר 120 לשני ילדיה כאשר קיים סעיף האומר כי במידה ואחד הילדים ילך לעולמו בטרם עת קודם לאם יעבור חלקו לאחיו הנותר בחיים
השאלה הינה האם ילדי האח שנפטר הווה אומר הנכדים נכנסים בנעלי המנוח

תשובה:

שלום וברכה,

יורשי הבן שנפטר לא זוכים בחלק של אביהם, כיון שמת לפני האמא לא זכה עדיין בנכסי האם, ולא יכול עדיין להוריש זאת.

חשוב לבדוק שהצוואה נעשתה כדין ובנוסח של מתנת בריא, כיון שאם לא נערכה כדין, הרי הצוואה בטילה, והנכסים עוברים חצי לבן החי וחצי ליורשי הבן שנפטר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. טעות בדבריכם. רק אם אין לילד זרע הוא לא יורש בקבר.
    שולחן ערוך בסימן רעו סעיף ה: "אין הבן יורש את אמו בקבר להנחיל לאחיו מהאב. שאם מת בחייה ואח"כ מתה – אין אומרים אילו היה עודנו חי היה יורשה, עכשיו גם כן אם אין לו זרע אחיו מאביו יעמדו במקומו לירש אותה

  2. שלום לך, אתה מדבר על ירושה של התורה שאם הבן נפטר לפני אביו או אמו בני הבן [הנכדים] יורשים במקום הבן שנפטר. אולם בשאלה הנ"ל מדובר בצוואה שנכתבה, ושם זה הקנאה מחיים, שאם בן אחד ימות בחיי האם, הרי היא מקנה את כל הנכסים לבן השני, ובמקרה כזה גם אם יש בנים לבן שנפטר, אינם יורשים, כיון שהאמא הקנתה את כל הנכסים לאח השני. ולכן הזכרתי שחשוב שהצוואה נערכה לפי הלכה.