פתיחת מקרר בשבת לצורך חולה

שאלה:

שלום רב,
האם מותר לפתוח תמקרר בשבת כאשר לא זוכרים אם כיבו את האור או לא וזה לצורך תרופה שמישהו חולה חייב לקחת??
אשמח שתענו ותוסיפו פרושים ומקורות מספרי שו"ת.
תודה רבה

תשובה:

אין לפתוח את המקרר ויש להשיג את התרופה במקום אחר. אם לא ניתן להשיג את התרופה והיא נחוצה, המיקל לפתוח בשינוי יש לו על מי לסמוך ראה שו"ע סי' שכח סעי' יז, אמנם כיון שנהגו להחמיר כשיטת החזון איש שכל סגירה ופתיחה של מעגל חשמלי אסורה מהתורה, אין לפתוח אפילו לצורך חולה אא"כ הוא חולה שיש בו סכנה.

ערב טוב.