עמידה בקדושה עד לאחר הא-ל הקדוש

שאלה:

כשמישהו שומע קדושה משליח ציבור האם צריך להישאר לעמוד עד שמסיים השליח ציבור?

תשובה:

באליה רבה סי' צה ס"ק ז למד מדברי המהרי"ל, שיש לעמוד עד הא-ל הקדוש, והובא במשנה ברורה סי' קכה ס"ק ט ועוד אחרונים, ראה ערוך השלחן סי' צה וכף החיים שם סקט"ז. ומשום שלמד שעד אז הוא הקדושה, אמנם רבים מקילים בזה, ראה תורת חיים סופר סי' צה ס"ק ה, וכל מקום עד לאחר ימלוך ודאי יש לעמוד.

יום נעים.