שם ה' שנכתב לחול – בית אל

שאלה:

שלום רב,
שאלה קצת מוזרה שמציקה לי:
יש מילים שכשכותבים אותן זה נראה לי בעייתי….האם שם השם מופיע בתוך מילה אחרת ואחריו באה כאילו מילה אחרת בהקשר אחר מותר לכתוב את המילה? למשל המילה " ק-י-י-מ-ת " ? או שצריך להשמיט יוד אחת שלא תהיה משמעות? או שגם ככה אין משמעות כי זה חלק ממילה אחרת, גדולה יותר?
תודה,

תשובה:

שלום וברכה

באופן שהזכרת אין בכלל שם ה'… האותיות יי באות לסמל את שם השם באופן מרומז, כדי לא לכתוב שם ה' ממש, אבל גם במילה בית אל למשל כשם מקום אין קדושה ומותר לומר זאת, אפילו שזה נאמר כמילה נפרדת, כיון שהמשמעות היא חול. יש מהדרים באופן זה לעשות איזה פס למעלה להפרדה, אבל אין חיוב מן הדין, ובודאי במקרה שלך אין צורך אפילו בתורת הידור.

מקורות:

ראה בהרחבה בס’ קודש לה’ פרק יט.